KASTAMONU / TAŞKÖPRÜ - Bahri Alp Ortaokulu

19. Uluslararası ODTU Robot Yarışması Başarısı

19.ODTÜ Robot Günleri Çizgi İzleyen Yarışmasında 6. olduk.

ODTÜ( Ortadoğu Teknik Üniversitesi) Kültür ve Kongre Merkezi’nde  gerçekleştirilen 19. Uluslararası ODTÜ Robot Günleri etkinliğine ilçemiz okullarından Bahri Alp Ortaokulu  katıldı. Çizgi İzleyen kategorisinde robot yarışlarına katılan okulumuz TEKNOALP robot takımı öğrencileri ROBOALP isimli robotları ile yarışan 68 robot arasından ilk ona girmeyi başararak 6.sırada yerini aldı. Robot takımı öğrencilerimiz etkinlikte sergilenen proje ve yeni teknolojileri yerinde inceleyerek robotik kodlama konusunda yeni deneyimler elde ettiler.

Bahri Alp Ortaokulu robotik kodlama sınıfında 6C sınıfı öğrencileri Muhammed Eymen ERDEN ve Mertcan YALÇIN tarafından danışman öğretmenlerinin desteği ve 3 boyutlu yazıcı ile üretimi yapılan robot, sensörler ve motorlar sayesinde çizgi izleme özelliği taşıyor. Robot Takımı öğrencileri Robotik Kodlama sınıflarında 2204B TUBİTAK Ortaokul Öğrencileri Proje Yarışması ve Bursa ilinde gerçekleşecek olan Cumhuriyetin 100. Yılı temalı MEB Robot yarışması içinde proje hazırlama ve test çalışmalarını sürdürüyorlar.

03-04-202303-04-2023

Yayın: 03.04.2023 - Güncelleme: 04.04.2023 10:23 - Görüntülenme: 160